Kerk & religie
Jaarverslag LCJ: toegenomen bewustwording rond thema ”gender”

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) heeft in 2022 een toenemende bewustwording rondom het thema ”gender” in kerken geconstateerd.

Redactie kerk
Het LCJ-kinderappel eerder dit jaar in Sliedrecht. beeld Cees van der Wal
Het LCJ-kinderappel eerder dit jaar in Sliedrecht. beeld Cees van der Wal

Dat blijkt uit het jaarverslag dat de jeugdwerkorganisatie vorige week publiceerde. Het LCJ ziet „een groeiend aantal vragen over gender. Meerdere gemeenten vragen een catecheseles, lezing of opvoedingsavond over dit onderwerp aan.”

Het LCJ kon in 2022 –na de coronacrisis– weer gemeenten bezoeken en voorzien van toerusting. In dat jaar namen 85 gemeenten materiaal en toerusting af.

In het jaarverslag blikt ds. H. Polinder, bestuursvoorzitter van het LCJ, terug op 2022: „Het is bijzonder dat er een gemeenschappelijk Interkerkelijk Kenniscentrum tot stand is gekomen door de samenwerking met het Hervormd Jeugdwerk en de Bond van Hervormde Zondagsscholen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts en stelt het LCJ in staat zich volledig te richten op haar kernwerk, namelijk het onderhouden van de band met de kerkelijke gemeenten waarmee ze is verbonden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer