Kerk & religiePodcast Sprekend RD
Wat kerk kan leren van populariteit EO-Jongerendag | Podcast Sprekend RD

Vijftienduizend jongeren trekken zaterdag 3 juni naar Rotterdam Ahoy voor de EO-Jongerendag. Ook reformatorische jongeren gaan naar het evenement van BEAM, de jongerenorganisatie van de EO. Jeroen Kriekaard, godsdienstdocent aan het Driestar College in Gouda, vertelt in Sprekend RD wat kerk, school en ouders kunnen leren van de populariteit van het evenement.

Redactie podcast
beeld RD
beeld RD

Volgens Kriekaard raakt de EO-Jongerendag meer en meer ingeburgerd onder jongeren, ook die van reformatorischen huize. Hij uit in deze podcastaflevering zijn zorgen over de EO-Jongerendag en andere evenementen van evangelische signatuur. Tegelijk erkent hij dat dergelijke activiteiten goed aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Behalve er kritisch naar kijken is het dan ook vooral belangrijk lessen te trekken uit de populariteit van deze evenementen.

Het is cruciaal voor ouders, school en kerk is om open met jongeren in gesprek te blijven, meent Kriekaard. Van een negatieve kijk op ‘de jeugd’ is de godsdienstdocent wars. „Er wordt weleens gezegd: het gaat niet goed met onze jeugd. Daar herken ik me niet in. De jongeren die ik in mijn klassen heb, dat zijn echt jongeren die op zoek zijn. En dat kun je niet als fout betitelen.”

Luister de podcast:

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer