BinnenlandKies Leven
Kees van Helden stapt over van Logos Instituut naar Kies Leven

Kees van Helden gaat vanaf 1 juli fulltime aan de slag als coördinator bij de vereniging Kies Leven.

Redactie binnenland
Kees van Helden stapt volledig over naar de vereniging Kies Leven. beeld RD, Henk Visscher
Kees van Helden stapt volledig over naar de vereniging Kies Leven. beeld RD, Henk Visscher

Van Helden verlaat daarmee het Logos Instituut, waar hij twee jaar heeft gewerkt als directeur. Kies Leven en het Logos Instituut maakten de overstap vrijdag bekend.

Kies Leven is een vereniging van vrijwilligers die zich inzet voor de bescherming van het ongeboren leven en onder andere wakes bij abortusklinieken houdt. Van Helden was sinds juli 2022 in deeltijd actief voor Kies Leven, sinds medio 2021 afgesplitst van Schreeuw om Leven.

Van Helden heeft een „significante bijdrage” geleverd aan de ontwikkeling van het Logos Instituut, meldt de stichting die Bijbelse antwoorden probeert te geven tegenover het evolutionisme. Van Helden kan zijn werkzaamheden voor het Logos Instituut en Kies Leven niet langer combineren. Het Logos Instituut is op zoek naar een nieuwe directeur/leidinggevende.

Dorenbos

De vereniging Kies Leven heeft Bert en Willy Dorenbos, twee oud-gedienden binnen het prolifewerk in Nederland, benoemd tot erelid. „Met hun niet-aflatende inzet zijn zij voor allen een voorbeeld”, zegt Kies Leven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer