Koninklijk HuisPodcast Sprekend RD
Willem-Alexander moest zich verzoenen met ambt als koning | Podcast Sprekend RD

In de eerste aflevering van Sprekend RD gaat het over 10 jaar koning Willem Alexander. De gasten zijn Tirza van der Graaf, redacteur bij het royalty-tv-programma Blauw Bloed en historicus Ton van der Schans.

Redactie podcast
beeld RD
beeld RD

Tirza van der Graaf vertelt dat Willem-Alexander zich heeft moeten verzoenen met zijn lot. „Liever was hij piloot geworden”. De koning hanteert een andere stijl dan zijn voorgangers; zo is hij meer op sociale media te zien en maakte hij onlangs een eigen podcast.

Een ander onderwerp in deze eerste aflevering is het gezinsleven van de koning. Van der Graaf: „Je ziet dat Willem-Alexander en Amalia een speciale band hebben. Ze begrijpen elkaar goed; ze weten beiden wat het is op voorbereid te worden op de troon.”

Historicus Ton van der Schans zoomt in op het christelijke karakter van het koningshuis. De Oranjes zijn protestants; in de praktijk is dat met name op officiële momenten –zoals huwelijk en doop– te zien. „Willem-Alexander is wel gelovig, maar geen kerkganger”, aldus Van der Schans.

Luister de podcast:

In de wekelijkse nieuwspodcast wordt in ongeveer 20 minuten één onderwerp besproken. De podcast Sprekend RD is elke vrijdag vanaf 16.00 uur beluisteren via de website van het Reformatorisch Dagblad, maar ook via de RD-app en de podcastplatforms van Apple, Google, Amazon en Spotify. De podcast wordt om de week gepresenteerd door Mirjam Roukema en Arno Lagendijk. Ontvang de podcast elke week als eerste in je inbox. Meld je aan via deze link.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer