Binnenland
ANWB: brommerkenteken te duur

Het kenteken voor brommers en snorfietsen wordt te duur, vindt de ANWB. De 350.000 bromfietsers dreigen 50 tot 60 euro voor het papiertje neer te moeten tellen. De ANWB zou het liefst zien dat ze er maar 25 euro aan kwijt zijn.

ANP

Daarom wil de organisatie dat de overheid 13,5 miljoen euro extra steekt in de invoering van het kenteken. Vorig jaar besloot het kabinet om per 1 september het kenteken in te voeren om het verkeer veiliger te maken. De brommers en hun eigenaren zijn door kentekenregistratie gemakkelijker op te sporen dan met het huidige verzekeringsplaatje. Zo kunnen jonge snelheidsduivels eenvoudiger in de kraag worden gevat. Dat zou tien doden en driehonderd gewonden per jaar schelen. Ook diefstal van bromfietsen is door deze registratie beter aan te pakken.

Alle nieuwe brommers die vanaf 1 september volgend jaar worden verkocht, zullen een kenteken krijgen. Voor de bestaande bromfietsen kunnen de eigenaren vanaf die datum ook het kenteken aanvragen. Zij krijgen daar tot en met 31 oktober 2006 de tijd voor. Het kenteken wordt verplicht voor alle brommers, snorfietsen, bromscooters, brommobielen en fietsen met een hulpmotor tot 50 cc.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer