Cultuur & boeken
Amerikaanse roman: Hoop na drama in Uganda

Na ”Schijn door mij” is er opnieuw een prachtige roman van de Amerikaanse Cynthia Ruchti vertaald. ”Dichterbij dan ooit” heeft al verschillende onderscheidingen gekregen.

beeld RD
beeld RD

Rode draad is de hoop die opkomt als de dageraad, na het donkerste gedeelte van de nacht. ”Facing the dawn” is dan ook de Engelse titel, ”acht slaan op de dageraad”.

Mara is moeder van drie pubers. Haar man slaat waterputten in Uganda en zij zorgt thuis in Amerika voor de opvoeding van de kinderen. Algauw dreigt ze echter ten onder te gaan in problemen.

De kinderen hebben gedragsproblemen, komen met drugs in aanraking en hebben geen respect voor Mara. Wanneer een dodelijk ongeluk het hele gezin ontwricht, komt Ashlee als vriendin in Mara’s leven. Samen met de zachtmoedige Sol helpt ze Mara waar ze kan. Zal Mara ooit in staat zijn om weer te leven van de hoop die er bij God is?

Mara wordt geconfronteerd met haar eigen tekortkomingen als moeder. Op een intense manier verwoordt de schrijfster het ingewikkelde proces van rouw om geliefden. Ze sleept de lezer mee van het ene uiterste naar het andere, met hoogte- en dieptepunten. Ashlee laat zien hoe waardevol het is dat ze er voor Mara is en steeds mag wijzen op Gods trouw en de verlossing die er bij Hem is. Mara leert om kwetsbaar te durven zijn en om hulp te vragen. Haar eigen reis naar Uganda maakt het verhaal compleet.

De innemende hoofdpersonen trekken je het verhaal in en maken dat je het boek in één adem uitleest.

18845722.JPG

Boekgegevens

”Dichterbij dan ooit”, Cynthia Ruchti; uitg. KokBoekencentrum; 350 blz.; € 22,99

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer