Binnenland
OM eist 20 jaar cel voor dodelijke brand woonwagen Bergen op Zoom

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van twintig jaar tegen de 47-jarige Raymon V. De man bekende woensdag in de rechtbank in Breda dat hij op 26 maart vorig jaar brand heeft gesticht in een woonwagen aan de Calandweg in Bergen op Zoom. Als gevolg van de brand kwam een 73-jarige bewoonster om het leven, zij was de moeder van zijn ex-partner.

ANP

Het OM verdenkt de man naast brandstichting van moord op zijn voormalige schoonmoeder en drie pogingen tot moord op de overige slachtoffers die tijdens de brand in de woning aanwezig waren. Dat betreft de ex-partner van V., haar nieuwe vriend en zijn dochter van destijds 12 jaar oud. V. raakte zelf ook gewond bij de brand.

V. vertelde met een jerrycan vol benzine naar de woonwagen te zijn gereden om daar brand te stichten. Hij nam volgens het OM ook een loden pijp en twee messen mee en was onder invloed van alcohol en speed. „De verdachte heeft een onmenselijke ravage veroorzaakt bij de slachtoffers”, zei de officier van justitie. Ze noemde het een gruwelijk beeld dat de 73-jarige vrouw in brand stond.

Het OM wil dat de rechtbank hem naast de celstraf een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel oplegt. Met deze maatregel kan toezicht op hem worden gehouden na afloop van zijn gevangenisstraf.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer