Binnenland
Ruimte voor maakindustrie op oud-terrein Hunter Douglas Rotterdam

Een voormalig bedrijfsterrein van Hunter Douglas, voormalig producent van aluminium zonwering zoals Luxaflex, in Rotterdam mag herontwikkeld worden. Maar wel met de voorwaarde dat er minimaal 33.000 m2 aan bedrijfsruimte komt op het terrein, zo meldt de gemeente Rotterdam woensdag.

ANP

Hunter Douglas stopte in 2020 met de productie in de Maasstad. Sindsdien wacht het grote bedrijfsterrein aan de Piekstraat in de wijk Feijenoord op een nieuwe bestemming. De afgelopen tijd voerde de gemeente gesprekken met eigenaar 3G Capital over wat er moet gebeuren met het terrein. Onder de overeengekomen voorwaarde is het de bedoeling dat 3G Capital het terrein te koop aanbiedt.

„Met dit besluit houden we ons aan onze belofte om genoeg bedrijfsruimte in Rotterdam beschikbaar te houden”, aldus economie-wethouder Robert Simons. „Door deze voorwaarde te stellen, geven we de maakindustrie de ruimte die ze nodig heeft. Dat is niet alleen goed voor onze economie, maar ook voor de banen van Rotterdammers.”

Volgens de gemeente is het terrein bij uitstek kansrijk voor de maritieme maakindustrie door de ligging nabij water. „Een sector die van vitaal belang is voor zowel de Rotterdamse als de nationale economie.” De afgelopen jaren werden in Rotterdam juist veel bedrijventerreinen getransformeerd naar woningbouwlocaties. Hier is dus sprake van een „trendbreuk”, aldus de gemeente, die ervoor kiest „genoeg plek te houden voor de maakindustrie in de stad”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer