Binnenland
Raad Koggenland wijst locatie voor azc langs A7 af

De gemeenteraad van Koggenland heeft een locatie langs de snelweg A7 voor de opvang van zo’n 550 asielzoekers afgewezen. Een weiland langs de snelweg had de voorkeur van het college van de Noord-Hollandse gemeente voor een azc, maar een meerderheid van de gemeenteraad is het daar niet mee eens.

ANP

In de opvanglocatie zouden 149 mensen moeten komen die Koggenland volgens de spreidingswet had moeten opvangen, en nog eens 399 asielzoekers namens de gemeente Hoorn. De raad van die gemeente stemde eerder wel in met de locatie.

De raad van Koggenland wil dat de gemeente zich wel houdt aan de spreidingswet, maar wil een andere kleinere locatie. Daar moeten dan alleen de 149 mensen die Koggenland moet opvangen komen te wonen. Burgemeester Monique Bonsen-Lemmers zegt dat er opties zijn voor andere locaties. „We dachten de optimale locatie gevonden te hebben. Voor het college is dit wel een teleurstelling”, zei ze.

Volgens Bonsen-Lemmers is al wel een voorverkenning gedaan naar andere locaties. De voor- en nadelen van die locaties zal het college delen met de raad. „We gaan kijken of we een andere plek kunnen vinden. En er zal opnieuw een besluit genomen moeten worden.” Het doel is volgens Bonsen-Lemmers dat Koggenland de spreidingswet „op zo kort mogelijke termijn” zal uitvoeren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer