Binnenland
Kinderdagverblijf en bedrijven dicht door grote brand Nijmegen

Door de grote brand op een industrieterrein in Nijmegen zijn verschillende bedrijven in de omgeving dinsdag dicht, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Ook een kinderdagverblijf in de buurt is gesloten, omdat er nog altijd rook vrijkomt. De directie van het kinderdagverblijf heeft alle ouders gevraagd de kinderen op te komen halen.

ANP

De eerste meldingen van de brand in het bedrijfsverzamelgebouw kwamen dinsdagochtend rond 04.35 uur. Het pand wordt als verloren beschouwd. Het dak is ingestort, muren zijn naar beneden gekomen en de ravage is enorm.

Volgens de veiligheidsregio is de brand grotendeels onder controle. Er blijft wel rookoverlast voor de omgeving. Dat gaat waarschijnlijk nog enkele uren duren. „Omdat de rook redelijk koud is, trekt de rook redelijk laag door het gebied heen”, zegt de woordvoerder. De brandweer en een sloopbedrijf zijn bezig. „We verwachten nog tot zeker 15.00 uur bezig te zijn”, zegt hij.

In het bedrijfsverzamelgebouw in Nijmegen zaten verschillende bedrijven. Het pand bevat ook een showroom met daarin meerdere boten. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer