Binnenland
Rem Koolhaas krijgt hoogste Rotterdamse onderscheiding

Rem Koolhaas heeft dinsdag de Johan van Oldenbarneveltpenning gekregen. De Nederlandse architect kreeg de hoogste gemeentelijke onderscheiding van Rotterdam voor zijn artistieke en culturele verdiensten en de weerslag daarvan op de stad. De in 1944 geboren Koolhaas kreeg de onderscheiding op het stadhuis uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

ANP

„Koolhaas is de meest invloedrijke en internationaal gelauwerde hedendaagse Nederlandse architect”, schrijft de gemeente Rotterdam in een persbericht. „Met zijn werk heeft hij bijgedragen aan Rotterdam als stad met internationale allure en ruimte voor experimentele architectuur.”

De geboren Rotterdammer richtte in 1975 architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) op. Bekende gebouwen van OMA zijn onder meer het gebouw van de Chinese staatstelevisie CCTV in Beijing, de Nederlandse ambassade in Berlijn, en de Rotterdamse gebouwen De Rotterdam en het Timmerhuis.

De penning wordt maximaal één keer per jaar uitgereikt aan personen die zeer grote (internationale) verdiensten voor de gemeente Rotterdam hebben verricht, schrijft de gemeente op de website. De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning, een draagspeld en een oorkonde.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer