Economie
Bloomberg: Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

ANP

Intel heeft het de laatste tijd juist moeilijk en is ook onderwerp van overnamespeculaties. Onder leiding van topman Pat Gelsinger werkt het bedrijf aan een kostbaar plan om zichzelf opnieuw uit te vinden en nieuwe producten, technologieën en externe klanten aan te trekken. Maar dit initiatief heeft geleid tot een reeks tegenvallende kwartaalcijfers, waardoor het vertrouwen in de strategie is ondermijnd en tientallen miljarden dollars aan beurswaarde zijn verdampt.

Intussen lijkt branchegenoot Qualcomm interesse te hebben in een overname van Intel. Er zou ook al een toenaderingspoging zijn gedaan, meldde Bloomberg afgelopen weekend na bevestiging door ingewijden. Zo’n overname zou wellicht ook een oplossing kunnen zijn voor Intel. Als het tot een deal komt wordt dat mogelijk een van de grootste fusies en overnames ooit.

Maar Intel zou volgens ingewijden nog steeds geloven dat het herstelplan voldoende kan zijn om Intel zelfstandig te houden. In dat licht lijkt de bereidheid van Apollo een welkome ontwikkeling. Van Apollo zou Intel een investering van maximaal 5 miljard dollar kunnen verwachten, aldus een van de bronnen. Hoewel Apollo tegenwoordig vooral bekendstaat om andere deals, begon het bedrijf in de jaren negentig als specialist in het investeren in noodlijdende bedrijven.

Apollo, Intel en ook Qualcomm willen geen commentaar geven op de ontwikkelingen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer