Kerk & religie
Bert Noteboom vertrekt als pionier naar Noordoost-Groningen

Bert Noteboom (38) gaat vanaf dit najaar „pionierend werk” doen in Noordoost-Groningen. Daarmee neemt hij afscheid van de christelijke gemeente ”De Wegwijzer” te Almere.

Redactie kerk
Bert Noteboom. beeld Michaël Terlouw
Bert Noteboom. beeld Michaël Terlouw

Noteboom, die nu met zijn gezin in Almere woont, was zestien jaar verbonden aan ”De Wegwijzer”.

Het afgelopen halfjaar deed hij op verzoek van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) onderzoek in de regio ”Oldambt” naar kansen voor Evangelieverspreiding aldaar. De bestaande gemeenten kennen „geen toekomstperspectief”, zegt Noteboom maandag desgevraagd. „Langzaamaan werd de roep sterker om met mijn gezin naar Groningen te vertrekken.”

De missionaire voorganger gaat niet werken in de bestaande kerken. „Maar wel in verbondenheid daarmee. De contacten die tijdens mijn onderzoek zijn ontstaan met cgk-gemeenten, zet ik voort. We willen mensen bereiken die de Heere Jezus nog niet kennen en die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan.”

Op de website geloofingroningen.nl is eind deze week meer te lezen over toekomstige activiteiten. Verder blijft Noteboom actief als dirigent.

Bert Noteboom (38) is getrouwd met Christa. Samen hebben zij drie kinderen. ”De Wegwijzer” ontstond in de jaren negentig uit het evangelisatiewerk van de gereformeerde gemeente in Lelystad. Sinds 2002 vormt zij een zelfstandige gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer