Kerk & religie
PKN komt met plan voor huisvesting statushouders, Sjofar naar Ter Apel

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de gemeente Kampen willen de opvangcrisis helpen op te lossen door gezamenlijk tientallen asielzoekers en statushouders te huisvesten bij kerkelijke gemeenten in heel Nederland.

Redactie kerk
Asielzoekers laden hun telefoon op bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN
Asielzoekers laden hun telefoon op bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN

Het plan ligt bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en is gebaseerd op de ervaringen die Kampen opdeed toen er huisvesting moest worden gevonden voor ruim driehonderd Oekraïense vluchtelingen.

Volgens Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie van de PKN, wordt de kerk voortdurend gebeld door kerkelijke gemeenten die hulp willen bieden, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Terwijl kerken wel veel ruimte hebben voor onderdak, in onder meer leegstaande kerkgebouwen en ontmoetingscentra.

Sjofar

Stichting Evangelisatie Sjofar wil maandag met een aantal Bijbelbussen naar Ter Apel gaan, liet de stichting vrijdag weten. Doel is „christenen onder de daklozen bemoedigen en de mogelijkheid bieden ze tijdelijk op te nemen in onze huizen totdat er onderdak is gevonden.” Gezinnen die bereid zijn opvang te verlenen, kunnen contact met Sjofar opnemen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer