Kerk & religie
Kerktoren-route in Ost-Friesland

Wie de –250– Friese kerken die zijn opengesteld tijdens ”Tsjerkepaad” inmiddels bekeken heeft, kan op zaterdag 3 september ook nog in het Duitse Ost-Friesland terecht voor een ”Kirchturm-tour”.

Redactie kerk
Kerktorenroute. beeld Kirchturm-tour
Kerktorenroute. beeld Kirchturm-tour

Dat maakten de organisatoren van Tsjerkepaad 2022, de Friese kerkenroute, zaterdag bekend. De ”Kirchturm-tour” (kerktorenroute) is een route van zeventig kilometer langs 23 kerken in de negentien dorpen van de regio Krummhörn, ten noorden van Emden. In alle kerkgebouwen zitten vrijwilligers klaar die over hun dorp en de kerk kunnen vertellen. Ook zijn er in veel gevallen orgelbespelingen, rondleidingen of kan de toren beklommen worden.

De tocht voert verder onder meer langs de Pilsumer Leuchtturm, de Murmel-Arena in Uttum, historische windmolens, de Osterburg in Groothusen en de Manningaburg in Pewsum. Een groot deel van de route loopt langs de Waddenzeekust.

Start en finish liggen op het dorpsplein van Jennelt, daar is ook een grote parkeerplaats voor de deelnemers. De gasten van Tsjerkepaad verzamelen hier om 9.30 uur voor een gezamenlijk startmoment. Ze krijgen een route- en stempelkaart waarmee ze daarna op eigen tempo de tocht kunnen afleggen. Desgewenst kunnen ze ook een gedeelte van de route volgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer