Buitenland
Tienduizenden mensen bij betogingen tegen wapengeweld in VS

De mars tegen wapengeweld in de Verenigde Staten in hoofdstad Washington was het begin van ongeveer 450 demonstraties door het hele land. De deelnemers willen strengere wapenwetgeving.

In Washington waren volgens de organisatie ongeveer 40.000 mensen aanwezig. De demonstraties waren georganiseerd na een aantal massaschietpartijen waarbij veel doden vielen, zoals de schietpartij op een school in Uvalde, Texas waarbij 21 mensen omkwamen.

March for our Lives begon in 2018, na de schietpartij op een school in Parkland, Florida waarbij achttien mensen werden doodgeschoten. Toen kwamen tienduizenden mensen naar de demonstratie en leek er iets gedaan te worden aan de wapenwetgeving in de VS, maar uiteindelijk veranderde er weinig.

President Joe Biden twitterde zaterdag voorafgaand aan de mars dat het Amerikaanse Congres snel wetten moet aannemen die onder meer (semi)automatische wapens illegaal maken, de controle voor aankoop van een wapen strenger maakt en dat de makers van de wapens ook verantwoordelijk kunnen worden gehouden. „We kunnen het Amerikaanse volk niet weer tekortdoen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer