Kerk & religie
Ouderling Molenaar wil gesprek synode PKN over seksualiteit

De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is geroepen om een „eenduidig en Bijbels gefundeerd geluid” te laten horen over seksualiteit en relatievormen.

Redactie kerk
Vergadering van de generale synode van de PKN in Lunteren. beeld RD, Anton Dommerholt
Vergadering van de generale synode van de PKN in Lunteren. beeld RD, Anton Dommerholt

Dat schrijft synodelid C. M. Molenaar, ouderling in de hervormde gemeente in Veenendaal, dinsdag in een brief aan het moderamen en de leden van de synode. Hij stelt daarin voor het onderwerp ”Seksualiteit en relatievormen, (her)ontdekken wat Gods woord van ons vraagt” te agenderen voor de vergadering in november.

„We bevinden ons in de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren, van oudsher een tijd van inkeer en gebed. Een tijd van het bijzonder aanroepen van de Heilige Geest om de Kerk bij te staan. We leven ook in een tijd van verwarring, oude zekerheden die vervangen worden door nieuwe twijfel. In een tijd als de onze is het de roeping van de individuele gelovige en van de kerk als geheel om duidelijk te spreken en richting te wijzen”, aldus Molenaar in zijn brief.

Hij signaleert dat dit „duidelijk spreken” nog niet lukt als het gaat over seksualiteit en relatievormen. „Hiervan getuigt het feit dat we vijftien jaar na het gravamen De Ronde en enkele maanden na het gravamen Klaassen het gesprek hierover vooral verwijzen naar de lokale gemeente maar als synode hierin nog geen positie hebben gekozen.”

Molenaar vraagt synodeleden die zijn gevoelen delen om diens agendavoorstel mede te ondertekenen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer