Consument
Gezellig met simpele bonen

En toen was het 2022. Mijn zwangerschapsverlof zit er zo goed als op, de feestdagen zijn al bijna vergeten en het gewone leven vangt weer aan. Zelfs hier is zowaar iets van structuur en ritme ontstaan.

marielle@rd.nl
beeld RD
beeld RD

Maar dat koken, dat blijft nog wel een dingetje. Vroeg op de dag beginnen, dat is vaak de redding. Anders zitten we zomaar pas rond een uur of zeven aan tafel. Wat in het tijdperk zonder baby eigenlijk ook best vaak voorkwam, maar nu is het toch niet zo handig. En zeker niet met de bijkomende verplichtingen van de grote broers en zus. Deze chili maakte ik vorig jaar voor het eerst en toen besloot ik al dat dat niet de laatste keer zou zijn. Door het gebruik van Chinees vijfkruidenpoeder (ook wel te koop als five-spice) is de smaak heel anders dan van de meeste chili- en tacovullingen. De vulling van witte bonen in tomatensaus is een eenvoudige basis en vult meteen lekker. De sterke koffie zorgt voor een diepere smaak. Om dezelfde reden gaat er ook weleens cacao of pure chocolade in een saus als deze.

De charme van dit gerecht zit ’m voor een groot deel in de aankleding. Losse schaaltjes met onder andere sla en crème fraîche maken een eigenlijk simpel bonengerecht gezellig. En vergeet de schaal met tortillachips vooral niet. Extra lekker met gesmolten kaas, zo uit de oven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer