Kerk & religie
Uitgeverij VS stopt met boeken Zacharias

De grootste christelijke uitgeverij in de Verenigde Staten geeft geen boeken meer uit van Ravi Zacharias. Uit onderzoek bleek vorige week dat de apologeet zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik. Dat meldde Christianity Today afgelopen weekend.

Redactie kerk
Zacharias. beeld Henry Center Media
Zacharias. beeld Henry Center Media

Uitgeverij HarperCollins stopt niet alleen met de uitgave van boeken van Zacharias, maar wil ook bijdrages van Zacharias uit andere werken laten verwijderen.

Een woordvoerder liet weten dat afgelopen najaar, toen de eerste beschuldigingen tegen Zacharias openbaar gemaakt werden, al is besloten om tijdelijk te stoppen met de uitgaves van het werk van de apologeet. „Als gevolg van de bevindingen in het onafhankelijke rapport, stop het bedrijf onmiddellijk met het drukken van al zijn werken.”

De uitgeverij gaf zestien titels van Zacharias uit. In mei 2020, toen de apologeet overleed, waren er meer dan 2 miljoen exemplaren van zijn boeken in de verkoop.

Organisatie

Vorige week werd al bekend dat de Britse tak van de organisatie Ravi Zacharias International Ministeries (RZIM), zich wil afsplitsen van de grootste apologetische organisatie ter wereld. De Britse organisatie wil een nieuwe naam kiezen.

RZIM ontkende aanvankelijk de beschuldigingen die tegen Zacharias werden ingebracht, maar kwam daar later op terug en bood excuses aan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer