Kerk & religie
”Huis van de kerk” op Hydepark officieel geopend

DOORN. Er moet een nieuw ”huis van de kerk” komen op landgoed Hydepark in Doorn. Dat besloot de synode van de Protestantse Kerk in Nederland in november 2012. Vrijdag, drieënhalf jaar later, wordt ”Nieuw Hydepark” officieel geopend.

Reinald Molenaar
beeld RD, Anton Dommerholt
beeld RD, Anton Dommerholt

Ze komen al sinds eind februari naar het nieuwe centrum: vakantiegasten die extra zorg nodig hebben. Het conferentiegedeelte –nu onder één dak met het vakantieoord– ging op 1 maart open. De officiële opening moest echter nog even op zich laten wachten tot de tuin volledig in voorjaarssferen was.

Het ontwerp van Nieuw Hydepark kwam van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk. De architect heeft in het ontwerp rekening gehouden met het landschap rondom de nieuwbouw. Zo zijn er op allerlei plaatsen in het pand doorkijkjes gerealiseerd naar buiten. Je hoeft je als mindervalide gast niet opgesloten te voelen in Nieuw Hydepark, zo is de gedachte.

Aannemer De Vree & Sliepen uit Tiel voerde de bouw uit. Van den Berg Hardhout uit Lopik leverde tropisch hardhout met FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk. In de bossen waar dit hout groeit, wordt rekening gehouden met ecologische, sociale en economische omstandigheden, aldus Bert Linge van Van den Berg Hardhout.

Wat hier allemaal gaat gebeuren? Er komen predikanten voor hun nascholing, studenten theologie in het kader van hun opleiding tot predikant, conferentiegangers en vakantiegangers. 
En wie weet wordt het ooit nog eens het landelijk hoofdkantoor van de Protestantse Kerk in Nederland. Want een huis van de kerk is daar toch bij uitstek geschikt voor?

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer