Kerk & religie
Eerste predikant voor Boliviaanse zendingskerk

LOMA ALTA. De Iglesia Reformada de Bolivia stelt voor het eerst een kandidaat beroepbaar voor het ambt van predikant. Dat meldde de zendingsorganisatie waaruit de kerk is voortgekomen, de North American General Misson (NAGM) woensdagmorgen.

Redactie kerk

De kandidaat, Marco Rojas, was ouderling in de gemeente van Loma Alta en woont nu in Santa Cruz. Rojas volgde de afgelopen vijf jaren een theologische opleiding. Vorig jaar werd op de generale synode van de Netherlands Reformed Congregations (NRC) bekendgemaakt dat Rojas was toegelaten tot de opleiding tot predikant. De NRC zijn de Noord-Amerikaanse zusterkerken van de Gereformeerde Gemeenten.

Volgens J. van Brugge, secretaris van het zendingsdeputaatschap van de Noord-Amerikaanse kerken, komt de Boliviaanse zendingskerk met de beroepbaarstelling van een kandidaat in een nieuwe fase. „Er zijn veel redenen om de Heere te danken dat er nu een Spaanssprekende predikant komt die Woord en sacrament kan bedienen in de toekomst, als de Heere dat geeft. Dat is het gebed van velen geweest in de afgelopen jaren.”

Het zendingswerk van de NRC in Bolivia startte in 1990. Namens de Amerikaanse kerken werkten de predikanten P. L. Bazen en H. Hofman in het land. Student Maljaars is in opleiding om namens de NRC als zendingspredikant in Bolivia te gaan werken.

Een interim-admissiecomité heeft zich gebogen over de toelating van Rojas. In februari bezoekt ds. Hofman de Boliviaanse kerken om het uitbrengen van een beroep op kandidaat Rojas te begeleiden.


Zie ook:

Boliviaanse kerk laat student toe (Reformatorisch Dagblad, 20-09-2014)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer