Kerk & religie
Stichting Veritas College Nederland opgericht

LANGBROEK – De stichting Veritas College Nederland is zaterdag 26 januari opgericht. Het college, dat trainingen aanbiedt voor kerkelijke gemeenten, bestond al langer maar is nu omgezet in een stichting, zo meldde Veritas College afgelopen zaterdag.

Veritas College. Beeld RD
Veritas College. Beeld RD

De cursus van Veritas College is geschikt voor kerkelijke leiders en gemeenteleden en bestaat uit vier modules. Tijdens de training leren cursisten het vaststellen van de boodschap van een Bijbelgedeelte, het ontdekken van tijdloze principes in het Bijbelgedeelte, het toepassen ervan op de actualiteit en het doorgeven van de ontdekte boodschap aan een groep.

Docenten van het Nederlandse Veritas College zijn voorzitter ds. Marius Storm uit Apeldoorn, secretaris Bert van Maaswaal uit Breda en penningmeester Gerrit van Valen uit Kampen. Het college kent een internationaal netwerk en is niet aan een bepaald kerkgenootschap verbonden. Ze onderschrijft een zogenaamde ”Statement of Faith” van Veritas College International en het ”Confessional Statement” van de Gospel Coalition, een netwerk van reformatorische evangelicalen in de Verenigde Staten.


Lees ook:

Veritas College Nederland wordt stichting

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer