Binnenland
Pensioenfonds wil kabinetsplannen aanvechten

Het Pensioenfonds Textielindustrie onderzoekt juridische mogelijkheden om de staat aan te pakken over de pensioenplannen.

ANP

De overheidsplannen voor VUT en prepensioen wringen met het pensioenconvenant. Daarin hebben overheid, werkgevers en werknemers afspraken gemaakt over de omzetting van prepensioenregels.

„Ik acht de kans op een rechtsgang meer dan hoogstwaarschijnlijk”, zegt A. Dahlmans, werknemersvoorzitter van het pensioenfonds en bestuurder bij FNV Bondgenoten, woensdag. Het pensioenfonds zegt dat de plannen van Balkenende II om het belastingvoordeel op VUT en prepensioen af te schaffen, haaks staan op de gemaakte afspraken.

Die nieuwe regeling moet per 1 januari 2004 ingaan. Maar door de voorstellen van de regering is het de vraag of de regeling uitvoerbaar is. Dahlmans vindt het „absurd” dat de overheid zo ondoordacht in strijd met bestaande afspraken nieuw beleid opstelt. Daarmee benadeelt de staat partijen die gemaakte afspraken nakomen. „De overheid blijkt een zeer onbetrouwbare gesprekspartner”, aldus Dahlmans.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer