Buitenland
„Abbas zou instemmen met korte bouwstop”

RAMALLAH (ANP) – De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft volgens de Arabische krant al-Sharq al-Awsat van donderdag ingestemd met een Amerikaanse voorstel om de bouwstop in Israëlische nederzettingen met drie maanden te verlengen.

Foto EPA
Foto EPA

De tien maanden durende bouwstop loopt 26 september af. De Palestijnen willen het zojuist hervatte vredesoverleg met Israël staken als de bouwactiviteiten dan worden hervat.

Tegen de Israëlische krant Haaretz liet het kantoor van Israëlische premier Benjamin Netanyahu weten niet op het bericht te willen reageren. Het standpunt van de premier zou echter niet zijn veranderd, aldus de verklaring. Netanyahu zei eerder de maatregel niet te zullen verlengen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton verklaarde in een gesprek met de Amerikaanse zender ABC dat het overleg tussen Israël en de Palestijnen „constructief” verloopt. De VS hopen dat Israël het bouwmoratorium verlengt, liet ze verder weten.

In aanwezigheid van Clinton spraken Abbas en Netanyahu dinsdag en woensdag met elkaar. Een Palestijnse functionaris zei tegen het Franse persbureau AFP dat er weinig vooruitgang was geboekt op het gebied van nederzettingen en grenzen.

Clinton sprak donderdag opnieuw met Abbas en reisde later door naar Jordanië.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer