Kerk & religie
„Christenen Pakistan leven in grote angst”

Christenen in Pakistan leven in grote angst en het beleid dat de nieuwgekozen regering voert, maakt de situatie er niet bepaald beter op. Dat heeft een christelijk leider, Shahbaz Bhatti van het Minderheidsverbond van Heel Pakistan, woensdag gezegd.

AP

„De regering stelt leiders en breinen van verboden militante organisaties die betrokken zijn bij het voeren van een heilige oorlog tegen niet-moslims in vrijheid. Daarom komen terroristen zich in Pakistan organiseren en hergroeperen”, zegt Bhatti in een verklaring. De nieuwe regering, die in oktober werd gekozen en waarin conservatieve moslims een grote rol spelen, slaagt er niet in de levens en de eigendommen van christenen in Pakistan te beschermen, aldus Bhatti.

Op eerste kerstdag nog werd op een kleine protestantse kerk in de oostelijke provincie Punjab een aanslag gepleegd, waarbij drie mensen werden gedood.

Volgens de christenen in het voornamelijk islamitische Pakistan moet de regering veel meer doen om extremistische moslims aan de pakken. „De voortdurende aanvallen tegen hen (christenen) bewijzen dat militanten en terroristen steeds sterker worden en zelfs beter georganiseerd zijn dan regeringsinstellingen”, vindt Bhatti.

In de provincies waar conservatieve moslims tijdens de verkiezingen een grote meerderheid behaalden in het provinciale parlement zijn sinds oktober tientallen mensen vrijgelaten die in de gevangenis zaten vanwege hun banden met radicale groeperingen.

Volgens Bhatti zijn de christenen woedend. „We zullen ons niet stil houden en de terroristen toestaan christenen af te slachten. We zullen op alle niveaus protesteren”, aldus Bhatti. Hij benadrukt dat de demonstraties georganiseerd en vreedzaam zullen zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer