Kerk & religie
Warren bidt voor Obama

De vraag of ds. Rick Warren zijn gebed bij de inauguratie van Obama zou besluiten met het aanroepen van de naam van Jezus, is eindelijk beantwoord. „Ik vraag U dit ootmoedig in de naam van Hem Die mijn leven veranderde, Jeshua, Isa, Jesus (uitgesproken als: Gee-soes), Jezus, Die ons geleerd heeft te bidden…”, waarna Warren overging tot het Onze Vader.

Buitenlandredactie
De vraag of ds. Rick Warren zijn gebed bij de inauguratie van Obama zou besluiten met het aanroepen van de naam van Jezus, is eindelijk beantwoord. „Ik vraag U dit ootmoedig in de naam van Hem Die mijn leven veranderde, Jeshua, Isa, Jesus (uitgesproken al
De vraag of ds. Rick Warren zijn gebed bij de inauguratie van Obama zou besluiten met het aanroepen van de naam van Jezus, is eindelijk beantwoord. „Ik vraag U dit ootmoedig in de naam van Hem Die mijn leven veranderde, Jeshua, Isa, Jesus (uitgesproken al
Het is niet bekend waarom de progressief evangelicale voorganger ervoor heeft gekozen om de naam van Jezus uit te spreken in het Hebreeuws, Arabisch, Spaans en Engels. Voorafgaand aan de inauguratie is er veel ophef geweest over de keuze van Obama voor Warren, vanwege diens standpunt over het homohuwelijk.

Moslims onder zijn gehoor zullen zich niet hebben kunnen vinden in het besluiten van het gebed met het Onze Vader, aangezien zij Allah niet zien als Vader.

De tekst van het gebed is als volgt:

Almachtige God, onze Vader, alles wat we zien en alles wat we niet kunnen zien, bestaat alleen vanwege U. Het komt alles van U, het behoort U alles toe, het bestaat alles tot Uw eer. De geschiedenis is Uw geschiedenis. De Schrift zegt ons: ”Hoor, o Israël, de Heere is onze God, de Heere is één”, en U bent de Barmhartige en Genadige en U bent liefdevol voor ieder die U hebt gemaakt.

Vandaag verheugen we ons niet alleen voor de 43e keer in een vreedzame overdracht van de macht in Amerika, we vieren ook een scharnierpunt in de geschiedenis door de inauguratie van onze eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten. We zijn zo dankbaar dat we in dit land leven, een land van ongeëvenaarde mogelijkheden, waar een zoon van een Afrikaanse immigrant kan opklimmen tot het hoogste niveau van leiderschap. En we weten nu dat dr. King en een grote wolk van getuigen juichen in de hemel.

Schenk onze nieuwe president, Barack Obama, de wijsheid om ons voor te gaan in nederigheid, de moed om ons voor te gaan in onkreukbaarheid, het medeleven om ons voor te gaan in vrijgevigheid. Zegen en bescherm hem, zijn familie, vice-president Biden, het kabinet en elk van onze openlijk gekozen leiders.

Help ons, o God, te onthouden dat we Amerikanen zijn. Niet verenigd door ras of religie of afkomst, maar door onze verplichting tot vrijheid en gerechtigheid voor allen.

Als we ons concentreren op onszelf, als we elkaar bevechten, als we U vergeten, vergeef ons dan. Als we het wagen te denken dat ons aanzien en onze welvaart alleen de onze is, vergeef ons dan. Als we er niet in slagen om onze naasten en ieder op de hele aarde te behandelen met het respect dat ze verdienen, vergeef ons dan.

En als we voor moeilijke tijden staan, mogen we dan een nieuw begin zien van zuiverheid in onze bedoelingen, verantwoordelijkheid in onze daden, bescheidenheid in onze aanpak en beschaafdheid in onze houding - zelfs als we van mening verschillen.

Help ons het algemeen belang van ieder te delen, te dienen en te zoeken. Mogen alle mensen van goede wil zich vandaag gezamenlijk inzetten voor een meer rechtvaardige, gezonde en welvarende natie en een vreedzame planeet. En mogen we nooit die ene dag vergeten, waarop alle naties, alle mensen rekenschap moeten afleggen voor U. We bevelen nu onze nieuwe president en zijn vrouw Michelle en zijn dochters, Malia en Sasha, in U liefdevolle zorg aan.

Ik vraag U dit ootmoedig in de naam van Hem Die mijn leven veranderde, Jeshua, Isa, Jesus, Jezus, Die ons geleerd heeft te bidden: Onze Vader, Die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze. Want Uw is het Koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer