Buitenland
Israël doodt politieke topman Hamas

Israël heeft donderdag bij een bombardement op de Gazastrook een vooraanstaande politieke leider van Hamas gedood. Het gaat om Nizar Rayyan, een uitgesproken voorstander van hernieuwde zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen.

Israël doodt politieke topman Hamas. Foto EPA
Israël doodt politieke topman Hamas. Foto EPA
Volgens Hamas kwam bij het bombardement op het huis naast Rayyan nog een aantal mensen om het leven. Volgens medische bronnen gaat het om zijn vier vrouwen en twee van zijn kinderen. De nieuwszender al-Jazeera meldde dat het om een van zijn vrouwen en drie van zijn kinderen gaat.

Het is voor het eerst sinds het offensief zaterdag begon dat een politieke leider van Hamas sneuvelt. Israël richtte zich tot dusver op militaire commandanten van Hamas. Het Israëlische leger bevestigde het huis van Rayyan onder vuur te hebben genomen.

Rayyan fungeerde als verbindingsman tussen de politieke en militaire vleugel van Hamas. De 49-jarige docent aan de Islamitische Universiteit in Gaza gold als een van de invloedrijkste radicalen binnen de politieke tak. Volgens Hamas Radio had Rayyan een advies om zijn huis te verlaten genegeerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer