Binnenland
Prins en prinses bouwen huis in Mozambique

Prins Willem–Alexander en prinses Máxima laten een huis bouwen aan de kust van Mozambique. De prins heeft de liefde voor Afrika van zijn vader overgenomen en ook Máxima is erg van het continent gecharmeerd.

ANP
De koninklijke familie laat een huis bouwen in Mozambique. Foto ANP
De koninklijke familie laat een huis bouwen in Mozambique. Foto ANP
Vrienden uit andere Europese landen zijn op dezelfde plek ook bezig met huizen, die deel uitmaken van een groter project, dat het gebied (5000 mensen) meer welvaart moet opleveren. Zo komt er ook werk door de oplevering van een vijfsterrenresort.

Prins en prinses willen er echt wat betekenen voor de ontwikkeling van de samenleving daar, voor het onderwijs, voor een kliniek, voor de technische ontwikkeling en dergelijke. Als je gelooft in een continent, dan moet je er ook een wezenlijke bijdrage aan leveren, vindt de prins. Voor hun eigen kinderen moet er in de toekomst ook een actieve rol komen op dit gebied.

De president van Mozambique weet er al van en zou er blij mee zijn. Het paar vindt het een spannende onderneming. Het wilde een mooie vakantieplek om altijd terug te kunnen komen. Maar als er daar armoede is en je doet er niks aan, dan is dat niet goed, vindt het stel.

Het paar koos speciaal voor een plek aan de kust (alleen maar zand, maar met walvissen voor de deur), omdat het dol is op het strand. Onlangs maakte het gezin een meerdaagse fietstocht door Zeeland. Voorbijgangers maakten wel foto’s voor eigen gebruik, maar door de afspraken met de media bleef het een privéaangelegenheid, vertelde een enthousiaste prins onlangs al.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer