Binnenland
Buschauffeurs staken door

De buschauffeurs in het streekvervoer zetten in elk geval donderdag hun staking voort. In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe rijden er op last van de rechter wel bussen in de spits. In de rest van het land ligt het streekvervoer donderdag de hele dag stil.

ANP
Ook donderdag wordt in een groot deel van Nederland gestaakt door buschauffeurs in het streekvervoer. Foto ANP
Ook donderdag wordt in een groot deel van Nederland gestaakt door buschauffeurs in het streekvervoer. Foto ANP
Dit hebben de vakbonden woensdag laten weten. Zij overleggen donderdag verder met hun leden over een vervolg van de staking.

De buschauffeurs staken al anderhalve week. Dinsdag bepaalde de rechtbank in Groningen dat de chauffeurs in de drie noordelijke provincies die de zaak hadden aangespannen, alleen buiten de spits mogen staken. Zowel in de ochtend als in de avondspits moeten zij wel rijden.

De bonden houden zich aan die uitspraak, maar die geldt niet voor het hele land. Het is voor de bonden een stap te ver om de staking in het hele land te beperken tot de daluren.

„Het staat als een paal boven water dat de buschauffeurs willen doorgaan tot er een goede cao komt", aldus Janny Koppens van FNV Bondgenoten. „Zij vinden dat er te lang over hun rug door de werkgevers is bezuinigd".

Om de reizigers duidelijkheid te bieden wil de CNV Bedrijvenbond proberen het vonnis van de rechter in het hele land te volgen. „Daarover zijn we volop in overleg met onze leden. Maar die zijn zo boos op de werkgevers dat er allesbehalve bereidwilligheid is de staking maar de staking te laten".

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer