Kerk & religie
Friedensstimme start steunactie voor Rusland

Stichting Friedensstimme is een steunactie begonnen voor de 58 Russische evangelisten met wie zij contact heeft. Het is de bedoeling ongeveer 600.000 gulden bijeen te brengen.

Van onze kerkredactie

Zowel in Jakoetië als in Mangysjlak zullen in 2002 nieuwe zendingsgebieden worden geopend. Directeur Rien Uijl geeft aan dat er in de Sovjet-Unie nog steeds miljoenen mensen zijn „die de naam van Jezus niet kennen. In duizenden plaatsen is het Evangelie onbekend. En toch –ondanks de grote spanningen– openen zich mogelijkheden om onder de moslims in het zuiden het Evangelie te brengen. Bovendien kunnen we in het primitieve noorden een zendingspost openen. Die kansen grijpen we aan. Want nú kan het nog!”

In Rusland zijn 58 Russische evangelisten werkzaam voor wie Friedensstimme de kosten van levensonderhoud en van reizen betaald. Voor de samenkomsten worden huizen gekocht en om de afgelegen dorpen te bereiken jeeps en sneeuwscooters.

Uijl: „Onze evangelisten zijn zelf Russen die onder hun landgenoten en dus in dezelfde taal het Evangelie verkondigen. Ze kennen de gewoonten, de taal en leggen daardoor beter contact.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer