Binnenland
Amerikaans legermaterieel via Vlissingen en Eemshaven naar Polen

De komende weken gaat Amerikaans legermaterieel via Nederland naar Polen. De bijna 2000 voertuigen en containers van de 3rd Armored Brigade Combat Team worden aangevoerd in de Eemshaven en Vlissingen. Het is volgens het ministerie van Defensie vrij uitzonderlijk dat het materieel gelijktijdig via twee havens wordt aangevoerd. Het is voor het eerst dat de Eemshaven hiervoor wordt gebruikt.

ANP

„Deze logistieke operatie geldt tevens als test voor de militaire mobiliteit door Nederland. Bekeken wordt hoe snel militaire eenheden zijn te verplaatsen als het moet”, aldus Defensie. Nederland wil een belangrijke schakel zijn in het vervoer van militaire goederen van de NAVO naar het oosten van Europa. De havens waar het materieel wordt verzameld, worden tijdelijk militair terrein.

In beide havens zijn ongeveer driehonderd Amerikaanse militairen belast met het gereedmaken van het materieel voor het transport over het spoor en de weg. Daarnaast helpen nog eens driehonderd Nederlandse militairen ook bij het transport van het materieel. De operatie duurt van ongeveer 28 oktober tot en met 20 november.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer