Binnenland
NPO hoopt dat rust terugkeert bij Omroep WNL na vertrek Huisjes

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hoopt dat bij Omroep WNL de rust terugkeert nu Bert Huisjes bekend heeft gemaakt te vertrekken als bestuurder. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten. „We hebben kennis genomen van het persbericht. We hebben begrepen dat Bert Huisjes heeft besloten om te vertrekken als bestuurder en dat de raad van toezicht van WNL zijn ontslag heeft aanvaard. Ons uitgangspunt is dat alle medewerkers van de publieke omroep zich veilig voelen. Hopelijk keert nu bij WNL de rust terug”, aldus de zegsman.

ANP

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), vindt het „een verstandig besluit” dat Bert Huisjes opstapt als bestuurder bij Omroep WNL. Dat zegt Bruning vrijdag in een bericht op X, in reactie op het vertrek van de 58-jarige Huisjes. Bruning denkt dat het vertrek van Huisjes „ervoor kan zorgen dat de WNL-medewerkers zich weer kunnen richten op hun journalistieke werk en kunnen gaan bouwen aan een plek waar meer oog is voor een veilige werkomgeving”.

Omroep WNL meldde vrijdag dat Huisjes opstapt als bestuurder. Hij legde in september zijn functie als hoofdredacteur neer na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Huisjes bleef wel aan als bestuurslid, want uit een niet-openbaar gemaakt KPMG-rapport zou hij zijn vrijgepleit. Op dat nieuws kwamen intern echter veel negatieve reacties, waarna dat besluit werd teruggedraaid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer