Binnenland
Rechtbank: langere wachttijden voor gedupeerden toeslagenaffaire

Gedupeerden van de toeslagenaffaire moeten langer wachten op een reactie van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen, die hun bezwaren afhandelt. De rechtbank in Utrecht oordeelt dat de Dienst meer tijd mag nemen voor die reacties.

ANP

Drie gedupeerden hadden beroep aangetekend omdat de Dienst Toeslagen niet binnen de afgesproken termijn van twaalf weken antwoordde. De rechtbank oordeelt dat die termijn mag worden verlengd naar veertig weken. Bij een tweede en volgende beroepen mag de Dienst Toeslagen twintig weken de tijd nemen in plaats van de zes weken die tot nu toe gold.

Ook de rechterlijke dwangsom die kan worden opgelegd als de dienst zich niet aan de termijnen houdt kan volgens de rechtbank worden versoepeld. De Dienst Toeslagen hoeft dan niet 100 maar 50 euro te betalen per dag dat de termijn wordt overschreden, met een maximum van 15.000 euro.

De rechtbank erkent met de uitspraak dat de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen meer tijd nodig heeft om te beslissen over ingediende bezwaren van de gedupeerden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer