Binnenland
Komend weekend ‘bijzonder zacht en weer voor een boswandeling’

Het is de komende dagen bijzonder zacht herfstweer, meldt Weeronline. De temperatuur stijgt op zaterdag naar 16 graden in het noorden, 18 graden in het midden en 20 graden in het zuiden. „Daarmee blijft het (bijzonder) zacht en is het heerlijk weer voor een boswandeling in de steeds verder kleurende natuur.”

ANP

Het zachte oktoberweer komt vrijdag al tot uiting in „perioden met zon”, een kleine kans op regen en in de avond en nacht met „brede opklaringen”.

Zaterdag schijnt de zon al gauw door de „vrij veel hoge bewolking” heen en loopt de temperatuur op. Alleen op de Waddeneilanden en langs de noordkust is het wat minder warm met 14 tot 16 graden. Zondag schijnt geregeld de zon, maar zijn er ook wolkenvelden. Op de eerste dag in wintertijd - de klok gaat terug in de nacht van zaterdag op zondag - wordt het 15 graden in het noorden tot 17 in het zuiden.

Na het weekend volgt rustig herfstweer, aldus Weeronline. „Dat is goed nieuws voor iedereen die herfstvakantie heeft”, aldus de weerdienst. De eerste dagen van de week is het 14 tot 17 graden, vanaf woensdag iets minder warm met 13 tot 16 graden.

Komend weekend begint de herfstvakantie voor de regio’s midden en noord en eindigt die voor de regio zuid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer