Binnenland
Meeste huizen in portiekflat Ede vrijgegeven na brand en explosie

De meeste woningen in de portiekflat in Ede waar in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsvond en een brand woedde, zijn weer vrijgegeven. Bij de brand viel een dode. 24 woningen werden ontruimd. De bewoners van achttien huizen mogen volgens de brandweer weer naar huis.

ANP

Zes huizen blijven voorlopig nog afgesloten voor het onderzoek, aldus een brandweerwoordvoerder. De twee woningen waar de brand woedde en een woning daaronder zijn voorlopig onbewoonbaar. De schade is groot. De gevel van de woning waar de explosie was, is volgens de brandweer naar buiten geblazen. Ook de andere woning waar brand was, heeft veel schade.

Ook drie nabijgelegen appartementen zijn voorlopig nog afgesloten, zodat de politie goed onderzoek kan doen. De bewoners ervan moeten er rekening mee houden dat ze donderdag nog niet terug naar huis kunnen.

Over de oorzaak van de korte, felle brand aan de Ernst Casimirlaan is nog niets bekend. Ook weten de hulpdiensten nog niet waar de explosie vandaan kwam. Er zijn geen aanwijzingen dat er explosieven lagen, aldus de brandweerwoordvoerder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer