BuitenlandOpmerkelijk nieuws
Duitse pizzeria heeft drugs op het menu staan

Wie cocaïne wilde kopen in de Duitse stad Düsseldorf hoefde daarvoor niet in een schimmig steegje af te spreken. Het middel stond namelijk ook gewoon op het menu van een pizzeria in de stad. „Het was een van de best verkopende pizza’s.”

Redactie Achterkrant
beeld EPA, J.J. Guillen 
beeld EPA, J.J. Guillen 

Pizza nummer 40 was een specialiteit van de chef en nergens anders te verkrijgen. Het gerecht werd namelijk aangeboden met een bijzonder bijgerecht: cocaïne. Dat maakte de pizza een van de best verkopende soorten van de menukaart, aldus de politie tegen de Duitse krant  Süddeutsche Zeitung .

Sinds maart hadden agenten door dat er iets bijzonders aan de hand was met het restaurantje in het centrum van Düsseldorf. Ze observeerden de zaak en kwamen er toen achter dat pizza nummer 40 wel erg populair was.

Toen de politie bij de 36-jarige eigenaar aanbelde om hem aan te houden, smeet hij een zak drugs door het raam naar buiten. „Die viel recht in de armen van onze agenten”, vertelt een politiewoordvoerder tegen de Duitse media. Bij de inval namen de dienders 1,6 kilo cocaïne, 400 gram cannabis en 267.000 euro contant geld in beslag.

De verdachte werd na korte tijd weer vrijgelaten, maar bleek niets van zijn arrestatie geleerd te hebben. Slechts twee dagen later heropende hij zijn zaak en verkocht hij pizza nummer 40 alsof er niets was gebeurd.

Dat bood de politie de kans om nader te onderzoeken waar de drugs vandaan kwamen. Bij dat onderzoek stuitten ze op een 22-jarige man die al bekend was bij de agenten. Het betekende het einde van meerdere drugsoperaties. Inmiddels zijn vijftien personen aangemerkt als verdachte, meldde NU.nl dinsdag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Achterkrant

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer