Binnenland
Rotterdamse Luchtsingel goeddeels afgebroken om houtrot

Het bouwwerk staat aangeprezen in menig toeristengids, maar binnenkort is de Rotterdamse Luchtsingel niet meer. De karakteristieke geelgeverfde loopbrug in het centrum van de stad is zodanig aangetast door houtrot dat deze niet meer te redden is. Deze week is begonnen met de ontmanteling van het twaalf jaar oude bouwwerk dat verschillende wijken in de buurt van het station Rotterdam Centraal verbond.

ANP

De Luchtsingel was een project dat voortkwam uit het eerste Stadsinitiatief van Rotterdam in 2011. De brug is in delen gebouwd van 2012 tot 2014. Het bouwwerk was onderhoudsgevoelig, de gemeente voerde het afgelopen decennium al meerdere opknapbeurten uit. Delen van de Luchtsingel waren al eens afgesloten omdat op sommige plekken de situatie te gevaarlijk was. Er blijven nog kleine delen behouden. Die worden onderhouden met het nog goede hout van de afgebroken gedeelten.

De Luchtsingel was het winnende project van het eerste Stadsinitiatief van Rotterdam in 2011. Rotterdammers werden toen opgeroepen om projecten te bedenken die de stad leuker maken, en de kwaliteit van leven verbeteren. Uit tien verschillende inzendingen kozen de Rotterdammers voor de Luchtsingel met 48 procent van de stemmen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer