Binnenland
Verdachte zaak verdrinkingsdood Gentse Feesten opnieuw in cel

Een van de twee Nederlandse verdachten in de zaak rond de verdrinkingsdood van een 53-jarige man tijdens de Gentse Feesten in 2022, is opnieuw in Nederland aangehouden voor andere feiten. De 24-jarige hoofdverdachte uit Goes zal niet overgeleverd kunnen worden voor het proces, dat op maandag staat gepland. Daardoor zal de rechtbankvoorzitter de zaak hoogstwaarschijnlijk uitstellen, meldt persbureau Belga.

ANP

Voor welke feiten de man recent is aangehouden, is nog niet bekend. De advocaten van de twee verdachten en het Openbaar Ministerie Oost-Vlaanderen geven nog geen commentaar.

De 53-jarige Hakim Mutyaba verdronk op 17 juli 2022 in de vroege zondagochtend na de zomerse stadsfeesten in de Vlaamse stad. De Nederlanders van 24 en 26 waren met hem opgelopen. Op camerabeelden zou te zien zijn dat ze wat met elkaar dolden. De jongste van de twee Nederlanders zou de Gentenaar uiteindelijk over de brugreling hebben geslingerd. Mutyaba kon niet zwemmen en verdronk.

De hoofdverdachte moet terechtstaan voor zware mishandeling en voor dood door schuld. Beide mannen wordt verweten dat ze geen hulp boden aan de man in levensgevaar. Het verzoek van de nabestaanden om de verdachten voor doodslag te vervolgen is afgewezen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer