Buitenland
Mijn presidentschap wordt geen voortzetting van Biden, zegt Harris

Als Kamala Harris in november verkozen wordt tot president van de Verenigde Staten, dan is ze niet van plan voort te borduren op het beleid van haar voorganger en partijgenoot Joe Biden. Dat zei de 59-jarige vicepresident in een interview met de rechtse tv-zender Fox News woensdagavond (lokale tijd).

ANP

„Mijn presidentschap zal geen voortzetting zijn van het presidentschap van Joe Biden”, zei Harris, toen haar werd gevraagd naar eerdere opmerkingen dat ze niets kon bedenken dat ze anders zou hebben gedaan dan Biden. „Ik vertegenwoordig een nieuwe generatie leiderschap.”

Harris werd tijdens het interview ook aan de tand gevoeld over toegenomen illegale migratie aan de zuidelijke grens onder president Biden. Zo werd ze gevraagd te reageren op een moeder die in het Congres getuigde over de moord op haar dochter door een immigrant zonder papieren. „Het spijt me heel erg voor haar verlies, maar laten we praten over wat er nu gebeurt”, zei Harris. Ook wees Harris erop dat Trump de Republikeinen aanspoorde om een wetsvoorstel rond immigratie te blokkeren, omdat „hij liever campagne voert op basis van een probleem in plaats van het op te lossen”.

Met het interview wil Harris Republikeinse kiezers aanspreken in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 5 november.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer