Buitenland
Lichaam van vermiste Franse tiener Lina gevonden

Het lichaam van het Franse tienermeisje Lina is woensdag gevonden, nadat zij meer dan een jaar geleden vermist raakte. Ze verdween in september vorig jaar in de Elzas in het noordoosten van Frankrijk. Woensdag werd haar lichaam gevonden in een bosgebied in het midden van het land.

ANP

Het stoffelijk overschot werd ontdekt in een „bebost gebied in de regio van Nevers, ondergedompeld in een waterloop onder een dijk”, zei het openbaar ministerie in Straatsburg. Door DNA-onderzoek werd vastgesteld dat het om Lina gaat. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Op 23 september 2023 verliet het 15-jarige meisje haar woning in de plaats Plaine om met de trein naar Straatsburg te reizen, maar daar kwam ze nooit aan. Eind juli kende de zaak een „grote doorbraak” toen in een auto DNA van Lina werd aangetroffen. De 43-jarige verdachte Samuel Gonin overleed zelf op 10 juli door zelfmoord. In een afscheidsboodschap schreef hij: „Ik ben mijn eer, mijn waardigheid, mijn menselijkheid verloren, ik moet vertrekken”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer