Buitenland
Noodlandingen en omgeleide vluchten na valse bommeldingen India

NEW-DELHI (ANP/RTR) - Het Indiase luchtverkeer heeft te maken met een reeks valse bommeldingen. Volgens de krant Times of India zijn sinds maandag al voor bijna twintig binnenlandse en internationale vluchten bommeldingen binnengekomen, onder meer via sociale media. Ze bleken allemaal loos alarm.

ANP

Woensdag kwamen opnieuw zeven valse bommeldingen binnen. Zo werd een binnenlandse vlucht die met 184 passagiers aan boord onderweg was van hoofdstad New Delhi naar de zuidelijke stad Bangalore bevolen terug te keren na „een veiligheidsalarm”. Een vlucht die onderweg was van Mumbai naar New Delhi werd omgeleid naar Ahmedabad.

Dinsdag zette Singapore twee gevechtsvliegtuigen in nadat per e-mail een waarschuwing was gestuurd over een mogelijke bom aan boord van een toestel van Air India Express. De F-15’s werden ingezet om het toestel „weg van bevolkte gebieden” te leiden. Dezelfde dag moest een vlucht van Air India onderweg van New Delhi naar Chicago een noodlanding maken in Canada om „een veiligheidsdreiging die online was gepost”. Het Canadese leger heeft de passagiers later alsnog naar Chicago gebracht per vliegtuig.

De directeur van het luchtvaartveiligheidsbureau Zulfiquar Hasan zei tegen de Times of India dat het „Indiase luchtruim absoluut veilig is” en dat de politie zoekt naar de boosdoeners. Luchtvaartminister Ram Mohan Naidu zei dat de politie een minderjarige heeft gearresteerd voor het versturen van bommeldingen voor drie vluchten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer