Binnenland
Groot deel Brabant wordt Van Gogh Nationaal Park

Een gebied van ongeveer 100.000 hectare in Noord-Brabant wordt het Van Gogh Nationaal Park. Staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) Jean Rummenie heeft dit gebied officieel de status van Nationaal Park gegeven. Het strekt zich uit van het zuidwesten van Breda tot aan Helmond in het oosten en omvat meerdere steden en dorpen en natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Kampina en het Ulvenhoutse Bos.

ANP

De provincie Noord-Brabant en de voorzitter van het nationale park beschouwen de nieuwe status als „een krachtige motor voor verdere gebiedsontwikkeling en een goede leefomgeving voor mens, plant en dier”. Het gebied moet een „internationale visitekaart” voor de provincie worden. Het wordt het eerste nationaal park nieuwe stijl, waarbij het park niet meer alleen een natuurgebied is, maar waarin ook cultuur en versterking van de economie zijn meegenomen. Daarom omvat het park meerdere grote steden, zoals Eindhoven en Den Bosch.

„Het gebied waar Vincent van Gogh opgroeide en zijn eerste meesterwerk, de Aardappeleters, schilderde, wordt een officieel Nationaal Park dat zijn naam draagt. Hier kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland genieten van dezelfde natuur en hetzelfde mooie landschap dat Van Gogh zo inspireerde”, zei voorzitter van het park Martijn van Dam.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer