Economie
Britse minister: ruim 60 miljard pond toegezegd op investeringstop

Bedrijven hebben meer dan 60 miljard pond, omgerekend bijna 72 miljard euro, aan investeringen in het Verenigd Koninkrijk toegezegd op een internationale bedrijfstop van regeringspartij Labour. Dat heeft minister van Financiën Rachel Reeves gezegd. Die investeringen moeten zorgen voor tienduizenden nieuwe banen op het gebied van onder meer infrastructuur, datacenters en technologie.

ANP

De International Investment Summit in Londen werd geopend door premier Keir Starmer en bijgewoond door bestuurders van grote bedrijven als Google-moeder Alphabet en de grote Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock. Met de top wilde Starmer meer buitenlandse investeringen in zijn land aantrekken om zo de Britse economie sterker te laten groeien. Starmer heeft gezegd de economie jaarlijks met 2,5 procent te laten groeien.

Op de top in het Londense Guildhall werd beloofd dat de regelgeving rond investeringen versoepeld wordt, bijvoorbeeld om bouwprojecten te kunnen versnellen. Ook moet meer worden geïnnoveerd. Daarnaast heeft Starmer gezegd veel meer te willen investeren in duurzame energiebronnen. „We zijn vastbesloten om leidend te zijn bij groei. Vastbesloten om het Verenigd Koninkrijk aan het bouwen te krijgen”, verklaarde de premier.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer