Buitenland
Militair VS krijgt 14 jaar cel voor poging tot hulp aan ISIS

Een Amerikaanse militair is veroordeeld tot 14 jaar cel omdat hij ISIS wilde helpen bij het plegen van aanslagen op Amerikaanse troepen. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie vrijdag bekend. Na het uitzitten van zijn straf blijft de 24-jarige Cole Bridges tien jaar onder toezicht staan.

ANP

Voor Bridges in 2019 in het leger ging, verdiepte hij zich online in propaganda over jihadisten en betuigde hij steun aan ISIS. Een jaar nadat hij in het leger was gegaan maakte hij contact met een ‘ISIS-aanhanger’, die zonder dat Bridges het wist een undercover FBI-agent was.

Bridges gaf de undercover-agent onder meer delen van een trainingshandleiding van het Amerikaanse leger en richtlijnen over militaire gevechtstactieken. Hij gaf onder andere ook advies over het leggen van hinderlagen en het plaatsen van boobytraps.

Volgens het ministerie van Justitie handelde hij in de overtuiging dat de informatie door ISIS zouden worden gebruikt bij het plannen van toekomstige aanslagen op Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer