Buitenland
Media in VS tellen aantal ‘Waffle Houses’ die sluiten om orkaan

Terwijl Florida zich schrap zet voor de zware orkaan Milton, tellen de Amerikaanse media hoeveel filialen van het restaurant Waffle House de deuren sluiten vanwege het noodweer. Dat lijkt een onbelangrijk detail tijdens een grote storm, maar onder meer CNN noemt het dichtgaan van de ontbijtrestaurants „een big deal”.

ANP

„Waffle House heeft de reputatie open te blijven tijdens natuurrampen, zelfs als andere restaurants gesloten zijn”, meldt de nieuwszender. „De Waffle House Index is zelfs een onofficiële maatstaf om te kijken hoe zwaar een gebied is getroffen door een storm. Als de Waffle House dicht is, betekent dat dat de storm ernstig is.”

Ook andere media zoals CBS News, PBS News en USA Today besteden aandacht aan de Waffle House Index. „Vergeet de vliegvelden, scholen, pretparken en bruggen”, schrijft de lokale nieuwssite Jacksonville.com. „Je weet dat het een serieuze storm is als de zwart-witte diners hun deuren sluiten uit zorg voor de veiligheid.”

Dinsdag waren nog maar dertig Waffle Houses gesloten, maar inmiddels zijn dat negentig restaurants in heel Florida, meldt CNN.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer