Binnenland
Rechter Utrecht legt boetes en cel op voor seksuele intimidatie

De rechter in Utrecht heeft maandag drie mannen veroordeeld voor seksuele intimidatie in Amersfoort en Utrecht. Een 46-jarige man uit Amersfoort is veroordeeld tot een geldboete van 350 euro waarvan 200 euro voorwaardelijk, omdat hij in zijn woonplaats op 7 juli twee agentes lastigviel met een seksueel voorstel. De agenten verklaarden later dat iedereen op straat het heeft kunnen horen en dat ze het als kwetsend en vernederend hebben ervaren.

ANP

Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats moet een boete van 280 euro betalen, omdat hij op 17 juli een 18-jarige vrouw probeerde te zoenen in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Ook sloeg hij zijn arm om haar heen, waarop de vrouw appte naar het noodnummer van de NS. De man woonde zijn strafzaak niet bij.

De kantonrechter legde een 50-jarige Utrechter een celstraf van twee dagen op. Hij werd op 21 augustus staande gehouden door een handhaver van de gemeente omdat hij harddrugs gebruikte. Vervolgens benaderde hij haar seksueel met verschillende opmerkingen en gebaren.

Sinds 1 juli is seksuele intimidatie op straat strafbaar op basis van de nieuwe wet seksuele misdrijven. In Rotterdam was vorige week woensdag de eerste strafzaak en kreeg een 33-jarige man een boete voor het vastpakken van de heupen van een jonge vrouw op het Schouwburgplein in Rotterdam. In Den Haag was donderdag de tweede zaak, waarbij de rechter een 42-jarige man een celstraf van vijf dagen oplegde voor het lastigvallen van een minderjarig meisje in Lisse. Hij knuffelde en kuste haar en is het slachtoffer ook achternagelopen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer