Binnenland
Russische rechtbank: Nederlander riskeert 10 jaar om slaan agent

Een Nederlander die in Moskou is gearresteerd omdat hij een politieagent zou hebben geslagen, kan daarvoor tot tien jaar cel krijgen. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een verklaring van een rechtbank in de Russische hoofdstad.

ANP

Het zou gaan om de 61-jarige Harry Johannes van W. Hij werd vrijdag aangehouden en zit twee maanden in voorarrest, zo heeft de rechtbank bepaald. Die publiceerde ook een foto van een man in een donkerblauwe blazer en een spijkerbroek, in een metalen kooi in de rechtbank. Of dit Van W. is, is niet bekend.

Eerder meldden Russische media dat Van W. in de buurt van metrostation Smolenskaja was gestruikeld over een verkeersbord en daar vervolgens een schop tegen gaf. Toen een agent hem daarop aansprak, haalde de Nederlander uit en sloeg de agent, is de Russische lezing.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt bekend te zijn met de kwestie, maar is er niet bij betrokken. „De zaak heeft onze aandacht. Er is nog geen verzoek om bijstand gedaan, wij zijn niet officieel op de hoogte gebracht”, zegt een woordvoerder.

In Moskou zit sinds augustus ook al een Amerikaan vast voor het slaan van een politieagent, tijdens een incident in een hotel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer