EconomieWinkelstraat
Definitief geen doorstart voor kledingketen College Style

Er komt definitief geen doorstart voor de failliet verklaarde modeketen College Style. Dat staat te lezen in het verslag van de curator.

Redactie economie
De vestiging van College Style in Ridderkerk. beeld RD, Anton Dommerholt
De vestiging van College Style in Ridderkerk. beeld RD, Anton Dommerholt

Bij de afwikkeling van het faillissement –uitgesproken op 16 januari– is gebleken dat een doorstart van de damesmodezaak door diverse oorzaken niet haalbaar is.

De neergang van het bedrijf is volgens de directie te wijten aan de slechte verkoop tijdens de coronapandemie. Met name in het vierde kwartaal van 2023 –normaal gesproken een topperiode voor de retail– is de verkoop  „vele malen slechter verlopen’’ dan aanvankelijk verwacht. Daardoor zag de bestuurder van College Style geen kans meer om de achterstallige huur en een in de coronatijd ontstane belastingschuld te betalen. In totaal heeft de fiscus in ieder geval nog recht op bijna 1 miljoen euro, meldt het verslag van 12 september.

Werkneemsters

De leegverkoop heeft 330.000 euro omzet opgeleverd, exclusief btw. ,Mede met dank aan de werkneemsters in de winkels zijn de totale verkopen over de boedelperiode boven verwachting”, aldus de curator. De 34 personeelsleden zijn ontslagen.

Op het hoogtepunt van zijn bestaan telde de winkelketen 22 vestigingen. Nu waren er nog winkels in Alblasserdam, Barneveld, Kampen, Kootwijkerbroek, Oud-Beijerland, Rhenen, Zeist en Zierikzee.

Het aantal bankroeten loopt sinds twee jaar fors op, blijkt uit cijfers van het CBS. De kaalslag is het grootst in de winkelstraat. Experts hadden deze faillissementsgolf al voorspeld toen bedrijven hun openstaande belastingschulden moesten gaan aflossen. Ondernemers konden tijdens de coronapandemie uitstel krijgen van de belastingaangifte.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer