Binnenland
Keijzer ziet geen bezwaar tegen ‘terugkeerborden’ in azc’s

Minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) ziet geen bezwaren tegen het idee van haar collega Marjolein Faber (Asiel) om in asielzoekerscentra borden op te hangen waarop mensen te verstaan wordt gegeven dat ook aan hun terugkeer wordt gewerkt. „Er zijn ook mensen die hier niet horen te zijn, en daar kan je niet duidelijk genoeg tegen zijn”, aldus de BBB-vicepremier voor aanvang van de wekelijkse ministerraad

ANP

Keijzer gelooft niet dat dergelijke borden mensen die echt op de vlucht zijn voor geweld of vervolging, angst zullen aanjagen. „Ik kan me dat niet voorstellen. Als je vlucht uit oorlogsgebied, heb je echt wel voor hetere vuren gestaan.”

Faber zei onlangs na een bezoek aan Denemarken dat zij daar inspiratie heeft opgedaan voor manieren om het voor asielzoekers minder aantrekkelijk te maken om naar Nederland te komen. De borden zouden een idee zijn dat daaruit is voortgekomen.

De strenge boodschap moet in „diverse talen” op de borden komen, zei minister Faber voor aanvang van de ministerraad. Ze heeft nog niet bedacht welke. De bewindsvrouw ontkent dat ze het plan heeft geopperd om even in de aandacht te komen, maar dat er niets van terechtkomt. „Ga er maar van uit dat er wel wat van terecht gaat komen”, zei ze. De minister wil beginnen in de asielzoekerscentra in Ter Apel en Budel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer