Buitenland
Meer dan veertig doden in VS door Helene

In verschillende Amerikaanse staten zijn 43 mensen om het leven gekomen door Helene, de storm die vrijdag als een orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida. Onder de doden zijn ook twee brandweerlieden in South Carolina, die omkwamen toen er een boom op hun voertuig viel.

ANP

In Florida, waar Helene in de zogenoemde Big Bend-regio aan land kwam met windsnelheden van zo’n 225 kilometer per uur, vielen volgens CBS News vijf doden. De autoriteiten hadden er gewaarschuwd voor „catastrofale” en historische overstromingen. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) werd op sommige plekken een stormvloed van 4,5 meter gemeten.

In Georgia kwamen vijftien mensen om, onder wie ook een hulpverlener. In South Carolina stierven zeventien mensen als gevolg van de storm. Ook in North Carolina werden twee doden gemeld, terwijl in Virginia één persoon om het leven kwam. Te midden van het noodweer werden tornado’s gemeld.

In Tennessee moesten meer dan vijftig mensen gered worden die waren gestrand op het dak van een ondergelopen ziekenhuis in het plaatsje Erwin. Op beelden van de Virginia State Police was te zien hoe het gebouw omringd was door water.

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, liet in de nacht van vrijdag op zaterdag weten dat in de staat zo’n 1,86 miljoen mensen bij wie de stroom was uitgevallen inmiddels weer elektriciteit hebben. 530.000 andere huishoudens zitten nog wel in het donker.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer